"Només preservem el que estimem, només estimem el que entenem, i només entenem el que ens han ensenyat."

2 de febr. 2010

Introducció

Benvinguts al nostre blog!
Nosaltres som de Terrassa, de l’escola Andersen i ja fa tres anys que participem en el projecte Comconèixer. Aquest projecte impulsa la construcció i la creació de coneixement de manera col·lectiva i col·laborativa. El seu objectiu és aprendre a profunditzar autentiques qüestions i construir conjuntament teories que les expliquin i nous coneixements.
El primer any vam iniciar-nos amb la metodologia del KFòrum amb el tema de la sostenibilitat de l’aigua, la fauna i la flora a Catalunya. Vam comparar amb la situació que tenen a Quebec, concretament amb el St. Lawrence river, amb la situació actual que tenim a Catalunya. Les nostres activitats van estar centrades en una realitat propera, la muntanya de St. Llorenç del Munt. Les nostres primeres aportacions sobre aquest estudi van ser penjades en el KF. Vam intercanviar informació i vam començar a aprendre d’una manera diferent i innovadora. Estàvem molt engrescats.
El segon any vam continuar treballant amb el KFòrum amb un tema ben diferent: El canvi climàtic. Aquest any però ens vam relacionar amb una escola de Suècia i vam estudiar com afecta el canvi climàtic en els dos països. Per a constatar-ho fins i tot vam realitzar un intercanvi escolar i així vam poder conèixer personalment els nostres “partners” i un país diferent al nostre. L’experiència va ser molt positiva. La metodologia del KFòrum ens obria les portes a una visió diferent de l’estudi.
Al final de curs del segon any vam participar també en la trobada d’escoles participants en el KFòrum que va tenir lloc a Mallorca, on hi van anar escoles de Quebec, de Catalunya i de Hong Kong.
Totes aquestes experiències ens han fet adonar que la metodologia del KF ens ha ajudat a aprendre d’una manera diferent, innovadora i alhora engrescadora i motivadora.
Aquest any continuem treballant al projecte, però en aquesta ocasió treballem el tema dels boscos centrat a Catalunya. En aquest blog anirem penjant totes les informacions que trobem, els nostres estudis i les nostres conclusions. El blog es divideix en seccions que tracten sobre diferents tòpics relacionats amb els boscos: “Els boscos catalans”, “Esports al bosc”, “Aliments del bosc”, “Flora medicinal” i “Dites i llegendes”.
Esperem que tota aquesta recerca ens ajudi a aprendre més sobre una realitat que ens és propera i que és molt important per tots els éssers humans i que us sigui a tots vosaltres d’interès.


Els alumnes de 4t A