"Només preservem el que estimem, només estimem el que entenem, i només entenem el que ens han ensenyat."

13 d’abr. 2010

Esports al bosc II

Altres esports són els següents.


Airsoft
L'airsoft és un esport o hobby en el qual se simulen enfrontaments armats, utilitzant rèpliques d'armes reals d'ús vigent en la majoria d'exèrcits i cossos policials del món. Aquestes rèpliques solen ser d'escala 1:1 i estan fetes de plàstic o metall. A més els jugadors porten roba de camuflatge, fet que converteix l'airsoft en un esport molt més realista que el seu competidor directe, el "paintball".



Situació legal
A nivell de l'Estat Espanyol, a diferència d'altres països l'airsoft no està regulat legalment (és una llacuna legal); per tant no hi ha una normativa legal específica que permeti o prohibeixi la pràctica d'aquest esport. Malgrat això, arreu de l'Estat els grups de jugadors han tingut tendència a agrupar-se en associacions per tal de resoldre obstacles com són les assegurances de responsabilitat civil per danys. Actualment s'està tirant endavant el projecte de fundar una federació esportiva d'abast estatal.


L’espeleologia
L'espeleologia és la ciència que estudia les coves, grutes o altres fenòmens càrstics, des de diferents punts de vista; formació, constitució, característiques físiques, formes de vida i evolució al llarg del temps. També s'anomena així l'exploració de les coves i avencs, activitat esportiva per a la qual cal un equipament tècnic adient i sovint certa preparació en escalada i submarinisme.
A Catalunya, Mossèn Norbert Font i Sagué és considerat l'introductor d'aquesta disciplina. La Federació Catalana d'Espeleologia otorga cada any el premi "Norbert Font i Sagué" als millors treballs espeleològics realitzats a Catalunya i a Espanya.



Descens de barrancs
És una altra activitat de muntanya que consisteix a seguir un itinerari pel curs d'un barranc, recorrent trams a peu, altres per aigua i altres fent servir cordes.
Com altres activitats esportives, requereix a més d'una bona condició física una adequada formació tècnica.
A l'interior dels espais naturals de protecció especial aquesta activitat no està permesa amb caràcter general, atès que podria afectar els ecosistemes aquàtics.

 Bicicleta de muntanya (BTT)

Aquesta pràctica esportiva ens porta amb la nostra bicicleta per pistes i senders de muntanya, i pot arribar a presentar dificultats molt altes. Per això, cal un nivell físic bo i una bona preparació tècnica per accedir en BTT als parcs naturals, especialment els del Pirineu.
L'esforç paga la pena, i en BTT podem accedir a racons molt interessants dels nostres espais protegits, amb un punt de vista diferent del que s'obté si es fa a peu.
En alguns parcs naturals s'han habilitat itineraris específics per a BTT o que són compatibles per a caminants i practicants de la bici de muntanya. Consulteu les pàgines web o els centres d'informació dels parcs i paratges per conèixer quines pistes estan permeses per a la pràctica de la BTT, o bé per demanar autorització per circular per una pista concreta.


El puenting
El puenting proporciona una sensació unica, la de llençar-se al buit sense que res, tan sols una corda, ens subjecte al mon. Es tracta sense dubte d'una activitat que ens apropa com ninguna altre a un aparent perill, encara que no es tal, doncs, a pesar del que pot pareixer, es extraordinariament segura.

El puenting permet vivir les maximes emocions dintre del ambient urba. El puenting només requereix un moment de decisió, l'ho demes es pura adrenalina. No precisarem de una bona forma fisica, tans sol no padeixer certs problemes de salut que poden veure's afectades per la tensió del salt.


Origens
El puenting va apareixer en la decada dels 80, compta per lo tant amb molts pocs anys d'existencia. Els seus origens no estan molt clares. Hi ha qui asegura que va sorgir com la adaptació actual d'una costum milenaria que es practica en l'illa de Pentecostés, en l'arxipelag melanesio de Vanuatu.
Encara que hi ha altres que diuen que l'esport que es practica en els ponts, procedeix d'alguns estudiants britanics que competien buscant emocions, llençant-se a l'aire atats a gomes elastiques i amb l'objectiu d'apropar-se el maxim possible al terra.


El puenting
La propia paraula ens parla de moviment i de ponts. El salt en si consisteix en un gran balanceig, subjectats al pont mediant un arnés i una corda. Es salta desde un costat del pont, mentre que la corda es troba anclada en l'altre.
La sensació es molt intensa, encara que breu, per l'ho que més que un esport es tracta d'una experiencia, apta per quasi tot el mon.


El bungee
El bungee es tracta igualment d'un salt al buit, que es pot realitzar desde un pont, una grua, o inclus un globus o un helicopter. En primer lloc la nostra unió amb el pont s'ha afectuara mediant una goma elastica en lloc d'una corda i el anclatge estara en el mateix lloc del pont, o de l'estructura, en les que ens trobem. Per lo tant obtindrem una caiguda, totalment vertical, que sera amortiguada per la goma poc a poc. El moviment, al contrari del puenting, que continua amb un balanceig, seguira com un rebot decreixent per efecte de la goma.


L'equip
L'equip necessari per la practica d'aquests esports es el mateix que se emplea en escalada, amb la diferencia del bungee, que ademes inclueix la goma elastica i unes subjeccions per els peus. Aquest material es troba en tendes especialitzades i sol es deu adquirir en aquests lugars, ya que garantitzen que el material cumpleix les normes de seguretat pertinents.


El salt en puenting
No es tracte més que d'això, d'un salt. No necessitem saber res especial i l'unic que precisarem sera de la voluntat, el valor i la decisició necesaria per deixar-nos anar de la barandilla i arrotjarem a ell fins l'ultim moment. En el segon salt ja es sol buscar alguna cosa més d'emoció i es por saltar de cara, més emocionant perque veurem el terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada